We offer wholehearted gastronomers with passion, experience and the will to succeed a chance to develop themselves, alongside a strong partner with an exceptional burger-concept. Become an independent entrepreneur as well as a member of the HANS IM GLÜCK family and our special culture.

HANS IM GLÜCK - Exceptional quality and a wide range
HANS IM GLÜCK attaches the utmost importance to excellent quality and fresh preparation of all its ingredients. The decisive factor, however, is above all, the creative interpretation of the ‘burger’. We offer an overall harmonious concept with outstanding, preferably regional ingredients, great variety, and unusual names. Our range of products comprises a large selection of different varieties of bread, cheese and patties, complemented by several, partly vegan, table sauces like the Happy-fries-sauce, our delicious orange-mustard-sauce, a barbecue sauce and a special Hans Ketchup. A broad choice of healthy salads as well as vegetarian and vegan patties fulfil all wishes.
Find your happiness
HANS IM GLÜCK is an exceptional burger-concept, with several locations in Germany, Austria and Switzerland. Its appearance significantly differs from other burgergrills and defines new standards when it comes to freshness and authenticity for a nutritionally conscious target group. The HANS IM GLÜCK culture is part of our brand and a binding element of the franchise system. This culture is the key to a successful partnership.

VOICES FROM THE FRANCHISE PARTNERS
HANS IM GLÜCK IS LOOKING FOR YOU!
The selection of our franchise partners is a very important step for us, which is why we will definitely take our time to closely review your application. We are looking forward to hearing from you! As a possible franchisee partner, one will pass a multistage approval process over several weeks. This way both parties will have the chance to get to know each other and as an end result, decide to enter into a strategic partnership.
REQUIREMENTS:
- Partnership proposal
- Evidence of capital
- Clearance certificate
- Evidence of creditworthiness
FAQ
Beides ist möglich. Sofern ein oder mehrere Partner gemeinsam einen HANS IM GLÜCK Burgergrill betreiben möchten, ist im Vorfeld zu klären, wer der operative Partner, also der Geschäftsführer werden soll. Natürlich unterliegen alle Partner dem mehrstufigen Kennenlernprozess.
Die Einstiegsgebühr ist modular aufgebaut (Ausbildungs- und Standortgebühr) und variiert je nach Betreuungsbedarf.
Die Schulungsgebühr ist vor Antritt der Grundausbildung in einem Hospitationsbetrieb fällig.
Die Standortgebühr ist bei Abschluss des Franchisevertrages fällig.
Der Franchisevertrag wird für jeden HANS IM GLÜCK Burgergrill separat geschlossen. Die Laufzeit beträgt in der Regel 10 Jahre. Verlängerungsoptionen sind vom Mietvertrag und der geleisteten Performance des Franchisepartners abhängig.
Die monatliche Gebühr beträgt 9,5 % des Nettoumsatzes für das Nutzungsrecht der Marke HANS IM GLÜCK, das systemweite Marketing und das umfangreiche Leistungspaket der Franchisegeberin.
Die Kosten können stark variieren, denn es kommt darauf an, ob es sich um einen Rohbau, einen bereits bestehenden gastronomischen Betrieb, der teilweise umgebaut werden muss oder eine Einzelhandelsimmobilie handelt, die komplett umgewidmet werden muss. Die Gesamtinvestitionssumme des Franchisepartners pro Standort beträgt, je nach Größe und Ausstattungszustand der Räumlichkeiten, zwischen ca. 1.100.000 € bis 1.800.000 €. Der erforderliche Eigenkapitalanteil sollte bei 30 % der Gesamtinvestitionssumme liegen.
DIRECTOR FRANCHISING –
MICHAEL OETTL
T +49 89 125094-552
Karlstraße 10, 80333 München
business @hansimglueck-burgergrill.com